Retorikkurs
Team­building med improvisations­teater
Inför nästa kickoff, konferens eller företagsevent prova på improvisationsteater – den lekfulla formen för teambuilding. Skratta och bli en kreativ grupp av bara farten.

Teambuilding i Malmö & Skåne med Frid & Freud

I lite dystra tider kan det behövas energi och en kickoff utöver det gamla vanliga. Är ni klara med karaoke? Tröttnat på breakout rooms? Har ni än så länge bara bowlat? Då är det dags – kom ut ur komfortzonen på kickoffen! Prova på improvisationsteater, den lekfulla konsten att snubbla, skratta och bli en kreativ grupp av bara farten.

Julbord eller vårfest som förr om åren, visst…
Men det finns andra sätt att kicka igång en arbetsplats eller fira riktigt gott arbete.

Prova på improvisationsteater – för en rolig och annorlunda teambuildingupplevelse

På TV har du säkert sett ’Parlamentet’. Eller så har du hört ’På minuten’ på radion, några minns kanske  ́Gäster med gester ́. Alla dessa program bygger på improvisation, att det deltagarna gör eller säger föds i stunden och därför blir sanslöst roligt. Nu kan också du prova på det i en ny och annorlunda sorts teambuilding, en form som bjuder på många skratt och är perfekta samarbetsövningar för vuxna!

Stärk teamet med roliga samarbetsövningar

Forskaren Anders Hansen visar i sina tv-program hur hjärnan blir mer kreativ av lek. Undersökningar publicerade på Psychology Today (läs mer) bekräftar samma sak. Vill du prova? Med hjälp av våra trygga pedagoger får du under kickoffen först testa enkla samarbetsövningar, sedan prova på roliga scener i improvisationsteater. Under kickoffen lär du dig att ta risker och skratta ihop, bra att ta med sig de gånger du själv eller kollegan klantar till det… Ja, improvisationsteater stärker er gruppsammanhållning och ert mod att tänka utanför boxen – den plats där alla nya och geniala idéer föds.

Gör något annorlunda på din kickoff i Malmö

Var leder Frid & Freud teambuilding? Vi utgår från Malmö och kommer gärna till er som i Lund, Kristianstad, Helsingborg – ja hela Skåne och Södra Sverige.

Praktisk information

Teambuilding med improvisationsteater vänder sig till:

Vad våra kunder säger

Det var fantastiskt roligt och vi fick med oss både övningar och en lekfullhet som lever kvar i teamet. Jag har redan rekommenderat Frid & Freud till flera chefskollegor.

Nordr Sverige AB

Petra Sandblom, Chef fastighetsekonomi

Hitta en teambuilding som ger roliga samarbetsövningar

Med inspiration från improvisationsteatern kan du hitta din kreativa sida, som chef, säljare eller ledningsgrupp.

Teambuilding med improvisationsteater är perfekt för ... 

Chefer som bygger ett kreativt team

Chefer som utvecklar en arbetsplats där medarbetarna avdramatiserar detta att göra fel - och på så vis vågar göra rätt i framtiden.

Ledningsgruppen med visioner

Ledningsgruppen som har visionen att utveckla organisationens fulla potential. Forskaren Anders Hansen visar i sina teveprogram hur hjärnan kan komma i ett kreativt ”flow” och tänka helt nytt. Improvisationsteater är ett verktyg att nå dit.

Team som vill leverera mera

Undersökningar av Google visat att trygga team, en kreativ grupp levererar - som i en teatergrupp, där alla har kul och samarbetar. Då kommer idéer och tankar fram och samspelet utvecklas. Motsatsen, som gäller på en del arbetsplatser är att några håller låda, medan andra står i skuggan. Det innebär tyvärr att idéer och nyskapande frågor inte kommer fram.

Säljare som vill utveckla sin storytelling

Säljare som, inte bara vill nå sina mål utan som har modet att tänka utanför boxen. Med improvisationsteater får du ett redskap att utveckla din ”storytelling” alltså förmedla unika budskap som skiljer sig från alla andras prat.

Festfixare som söker nya samarbetsövningar

Festfixare som tröttnat på escape rooms, karaokekvällar eller bowling och nu söker nya samarbetsövningar och vill prova på en annorlunda och kittlande teambuilding.

Alla som vill ha kul på jobbet, kanske en afterwork?

Alla som vill ha kul på jobbet och en kreativ och givande kickoff eller afterwork ni aldrig glömmer.

Känner du igen dig? Då är vår teambuilding perfekt för dig och dina kollegor.

Exempel på övningar:

Hur kan vi hjälpa er skapa ännu roligare och mer givande teambuilding?

Om Teambuilding med samarbetsövningar:

En arbetsplats är som en teater. Du och dina kollegor uppträder på en slags scen, i olika yrkesroller. Men viktigast är att alla spelar med i samma pjäs och gör det med glädje. Genom att ha kul, stärka gruppkänslan och se nya sidor hos kollegorna skapas en bättre sammanhållning som banar vägen till effektivare och trivsammare samarbeten.

För att nå detta och inleda vårt samarbete inleder vi med:

Förstudie - intervjuer

För att förstå ledningens mål inleder vi med att ta fram underlag till träningen, inte minst förstå vad gruppen vill och behöver.

Trygg uppvärmning

Att stå på scen, i sin yrkesroll är vardagsmat för alla. Men att göra det utanför komfortzonen under en kickoff kräver trygg uppvärmning. Våra pedagoger som alla arbetet inom teatern skapar en trygg grupp med snälla övningar från dramapedagogiken.

Kort om kreativitet och trygghet

När vi arbetar med improvisationsteater utgår vi från vissa principer, begrepp som inte bara är användbara på scen utan i alla sammanhang där man, som på ett företag skapar tillsammans eller arbetar mot ett gemensamt mål. .

Förlåta fel - eller “celebrate your mistakes”

Den engelske pedagogen och forskaren sir Ken Robinson frågar i ett känt videoklipp ”Dödar skolan våra barns kreativitet?” En viktig fråga för alla organisationer. Rädsla att göra fel är ofta roten till att ingen kreativitet uppstår. Därför lägger vi in flera kreativa övningar där misstagen får applåder!

Närvaro - att vara i nuet.

Att verkligen lyssna på den andre och inte fundera över vad man ska svara, är en teknik skådespelare tränar för att vara övertygande på scen. Denna egenskap, som ligger nära mindfullness, går att träna. Vi gör det under kickoffen med flera samarbetsövningar.

Lyssna och vara uppmärksam.

Minnesträning, vad berättade den andre nyss? En bra improvisatör är uppmärksam på sen kollega, det skapar tillit och samspel. Och det blir grunden för ert framtida samarbete i gruppen, något ni tar med er från teambuildingen.

Teambuilding arbetsgrupp - Inspirera din partner.

En skådespelares främsta uppgift är inte att vara stjärna. Nej, det handlar om att coacha sin kollega att utvecklas och nå sin fulla potential. Detta tränar vi i “Ja och...” - acceptera och lägg till.

Storytelling. En superkraft.

Vad utmärker alla bra berättelser från de gmla grekerna över Rödluvan till Corporate stories om Ingvar Kamprad? De har en dramaturgi, ett bygge med plats, personer, konflikt och upptrappning, Avslutningensist, kan vara lycklig. Eller så går allt åt pipan. Vi tränar berättandets grunder - och du tar med dig en superkraft att använda i framtiden!

Teamaktivitet

Om modet finns och ni har lust sätter vi ihop allt vi tränat och gör en teamaktivitet, vi spelar ihop. Vi avslutar teambuildingen under muntra skratt, genom att spelar korta scener.

Vill du skräddarsy en teambuilding för dina anställda? Eller kanske önskar ni en hejdundrande show där vi spelar?

Vanliga frågor om teambuilding med improvisationsteater:

Var startade improvisationsteatern?

Viola Spolin och Keith Johnstone brukar räknas som improvisationsteaterns grundare. Läs gärna Johnstones bok ”Impro”. Men parallellt har flera andra skolor vuxit fram, inte minst i USA.

Tips på personalaktivitet?

Vårt starkaste tips på en både givande och rolig kickoff är imprvisationsteater. Då får dina medarbetare träna sig utanför den komfortzon de är vana vid, och det är utanför denna vi människor verkligen lär oss nytt.

Tips på Teambuildingövningar inomhus?

Vi tror starkt på att den som tränar ska vara trygg. Därför är en kickoff bäst på kursgård eller hotell ni arrangerat, inte utomhus. Se gärna improvisationsdelen som kreativt pirrig inledning som rundas av med en behaglig Spa eller middag.

Roliga övningar konferens?

Kickoff med improvisationsteater bygger på att deltagarna är aktiva i våra roliga övningar. Men vi ger även föreställningar för er som vill ha en hejdundrande avslutning på en temadag eller årsdag. Kontakta oss!

Afterwork

Passar improvisatonsteater på en afterwork? Ja! Som fot i handske. Oväntat, ovanligt men det resulterar i roligt snubbel och muntra skratt. Ring oss! 0708 201008.

Samarbetsövningar vuxna?

Är improvisatonsteater under en kickoff barnsligt? Nej tvärt om, det hjälper en kanske alltför vuxen arbetsgrupp att släppa taget lite och ta fram sitt tänkande utanför boxen.

Kreativitet

Modern hjärnforskning visar att vissa centra i hjärnan, speciellt de som styr kreativitet och ”flow” alltså flyt går igång under improvisationsteater. Det är bra för alla som vill komma vidare i sitt arbete.(Läs mer om den lekfulla hjärnan här!)

Svensexa i Malmö?

Fungerar improvisationsteater på svensexan också? Givetvis!

Möhippa i Malmö

Självklart går det utmärkt att ha improteater som aktivitet på en svensexa eller möhippa.

Längre ner har vi förslag på roliga aktiviteter. Kontakta oss så sätter vi ihop ett personligt program som passar just bruden eller brudgummen.

Möhippa lekar

En lyckad möhippa eller svensexa bygger på snälla men också roliga övningar. Därför är improvisationsteater perfekt. Lekarna bygger på improteaterns grunder som är att säga ”ja” till  förslag och våga göra fel Bra övning att stå på inför äktenskapet.

Möhippa aktiviteter

  1. Dating game, kär på en minut
  2. Mitt liv, på en minut – mimat…
  3. Herre och tjänare. Men vem bestämmer egentligen?
  4. ”Världens sämsta… barnskötare/bagare/bilskolelärare”
  5. Värsta festen: ”Smelly, sexy, funny”
  6. Storytelling, ettords saga.
  7. Spela scener: Klagomål på en vara. Men expediten har inte fått veta vad det är för vara utan måste gissa…
  8. Ett par kommer till psykologen – som inte vet vad problemet är utan ska lägga pussel. Ju märkligare problem desto roligare.
  9. Mordgåta. Slutscen där du gissar mördarens yrke, mordplatsen och vapnet. Mimat och med hysteriskt stressig musik.

Kontakta oss för offert! lasse@fridfreud.se 

Kontakta Frid & Freud

Är du chef på företag eller enhet med minst 10 medarbetare?

Kul att du är intresserad av vår kurs! Kontakta oss via formuläret så hörs vi snart.

Det låter kul! Berätta mer om teambuilding med improvisationsteater