Modern kurs inom gott bemötande i Skåne
Sveriges befolkning lever allt längre. Äldres behov av och krav på vård och omsorg ökar. Samtidigt blir konkurrensen om kompetenta medarbetare allt tuffare. Utmaningen kan klaras, om ni satsar på era fasta medarbetare och trogna vikarier. Men inte genom att skicka dem på sövande föreläsningar med Powerpoint. Nej, en motiverad medarbetare skapas genom utvecklande träning; något som engagerar och tar fram initiativ och självledarskap. Lomma äldreomsorg använde medel från Äldreomsorgslyftet. Läs mer om Lommas arbete:
Äldreomsorgslyftet
I Frid & Freuds moderna utbildning Bemötande inom vården visar vi på hur avgörande bemötandet är för att vårdtagare, kollegor och anhöriga ska känna tillit. Äldreomsorgslyftet ger landets kommuner möjlighet till att investera i detta.
Ledarskapsutbildning för äldreomsorgens chefer
En framgångsrik utbildning i bemötande inom äldreomsorgen, kan starta med cheferna. Genom våra övningar från retorik och psykolog får du tekniker att ännu bättre nå fram med det du har att säga. Med praktiska övningar tränar vi som nästa steg dina medarbetare att ta egna initiativ, jobba lösningsinriktat i team och hantera dem som försöker använda härskartekniker.
Etik äldreomsorgen
Vi tränar teamen, ja alla att se mönster bakom eventuell passiv aggressivitet och offerkoftor, något som kan hjälpa sådana personer att bli medarbetare som både du, vikarier och anhöriga ser fram emot att samarbeta med. Etik är handlingar, hur vi agerar mot varandra.
Kurser i Malmö och Skåne
Frid & Freud ger kurser i kommunikation och bemötande i äldreomsorgen med utgångspunkt från Malmö, men ger gärna kurser i Lund, Kristianstad, Helsingborg – ja hela Skåne och södra Sverige.
Bemötande äldreomsorg med inslag av psykologi och Forumteater
Ja, ni tränar er att snabbt skapa en arbetsplats som utmärks av gott bemötande. Under vår kurs hjälper vi dina medarbetare ta fram sin respektive personliga styrka och därigenom våga ta mer ansvar. Men vi gör det inte med föreläsningar. Nej, vi tror på kursdeltagare som tar till sig en utbildning genom att vara aktiva och själva prova på. Därför använder vi inte Powerpoint utan Forumteater.
Bättre samarbete med hjälp av Forumteater
För att tydligt visa på olika sätt att bemöta medarbetare, anhöriga och vårdtagare spelar vi upp korta scener framför kursdeltagarna, scener ni själva föreslagit. All forskning visar att aktiv träning, kopplad till den egna verkligheten fungerar bättre och än teori.
Genom att använda Forumteater synliggör vi först vardagskonflikter men visar sedan hur man på ett enkelt sätt kan hitta möjligheter till förändring och samarbete.
Vi kompletterar Forumteatern med en interaktiv del där deltagarna, i bikupor, får diskutera situationerna som visas. Hur gjorde vi i Lomma? Läs mer här: