svåra samtal

Rollspel svåra samtal

Chefens svåra samtal ger dig som är chef möjlighet att förstå och hantera besvärliga personer med större lätthet och framgång. 

 

En utbildning som höll oss alerta från första till sista minut – vi är verkligen nöjda!

Annika Nyberg, Förvaltningschef. Mölndals stad.

Med denna workshop får du i verklighetsnära rollspel möjlighet att tryggt träna inför framtida svåra men utvecklande samtal. Kursen ges på Zoom eller som internkurs hos er. Efter en konkret teorigenomgång får du öva mot professionella skådespelare som agerar medarbetare. Efteråt får du personlig feedback, något som ger insikt i hur du själv både påverkar och påverkas av en stämning, en konflikt eller ett ”spel”.

Kursen bygger på teori, gruppdiskussioner och specialskrivna rollspel baserade på deltagarnas önskemål, det vill säga situationer du vill och behöver träna på för att bli en konstruktiv samtalsledare och konfliktlösare. Från workshopen får du med dig konkreta verktyg och värdefulla erfarenheter att använda för kommande samtal i ditt arbete. 

Svåra samtal chef

Hur skulle det kännas att…

 • Vara en attraktiv arbetsgivare som tar upp problem och löser konflikter och får medarbetarna att känna sig viktiga och trygga?

 • Lyckas med förändringsarbete genom att själv vara modig och tydlig?

 • Slippa sända era chefer till Stockholm, utan istället ta in en kreativ workshop till egna organisationen?

Hantera svåra samtal

Vill du som chef…

 • Lösa problem och hantera energitjuvar på ett konstruktivt sätt för att få mer tid, arbetsro och fokus över till operativt arbete?

 • Våga agera omedelbart, istället för att vänta för länge med “jobbiga samtal”.

 • Träna att hantera problem face to face istället för att skicka mail, vilket egentligen tar längre tid och banar väg för missförstånd.

 • Bli rakare i vissa situationer? Men som barn av “Mellanmjölkens land” kanske du tror att du är konflikträdd? Är det något du vill ändra på?

 • Vill du växa i rollen som en säker och modig ledare och ge en positiv och verklig effekt inom organisationen?

Då är Frid & Freuds träning perfekt för dig!

 

Efter denna kurs i rollspel kommer du att:

 • Känna dig trygg i bemötandet av oväntade situationer och konflikter i verkligheten.

 • Tackla surdegar och besvärliga personer med större lätthet och framgång.

 • Förstå hur du själv påverkas av spänningar och pressade situationer.

 • Lära dig att hantera triggers på ett konstruktivt och skickligt sätt.

Kursens effekt på arbetsplatsen i sin helhet:

Konstruktiva och framgångsrika samtal ger större arbetsglädje, bättre fokus och stora tids- och pengavinster för organisationen i sin helhet.

Denna kurs är det perfekta valet för dig som:

 • Vill träna knepiga samtal i trygghet för att tillsammans lära och utvecklas med chefskollegor från samma organisation, t.ex olika förvaltningschefer.
   
 • På ett kreativt och nytänkande sätt vill träna och lära av andra chefers sätt att lösa svåra samtal.

Case svåra samtal chef

Träningen bygger på telefonintervjuer där du berättar om situationer du vill lära dig hantera bättre. Därefter skapar Frid & Freud ett antal case eller porträtt av medarbetare med besvärligt beteende.

Under kursdagen får du och de andra deltagarna en psykologiskt erkänd modell för samtalets upplägg – som du dessutom får prova i aktiva rollspel. Efter varje rollspel ger deltagarna varandra konstruktiv feedback. Skådespelaren som agerar medarbetare ger slutligen dennes syn på ditt sätt att leda samtalet. Denna feedback ger en unik möjlighet till insikt du sällan får i verkligheten. Efter avslutad kurs är du flera erfarenheter rikare, och du bär med dig upplevelser och insikter som är direkt användbara i verkliga samtal.

upplägg

1/2-dag som digital kurs.

¾-dag som internkurs, hos er. 12-18 deltagare.

pris

Digitalt, 3.900 per person.

Internkurs, hos er 28 000 – 35 000 kr ex moms beroende på antalet deltagare.

Till priset tillkommer moms och eventuella resekostnader. 

Är du redo att lösa problem på ett konstruktivt sätt för att få mer tid, arbetsro och fokus?

VI ÄR FRID & FREUD

Vi håller kreativa utbildningar i modern retorik och kommunikation. Har ni en kommunikationsutmaning så matchar vi den med en lösning.

lasse (at) fridfreud.se