utbildning
chefens svåra samtal
Den uppskattade och viktiga kortkursen "Chefens svåra samtal" ger dig som är chef möjlighet att förstå och hantera besvärliga personer.

Träning i svåra samtal

Sänk din egen stressnivå inför svåra samtal. Frigör tid, genom att våga lösa konflikter direkt, sluta skjut på framtiden. Och ge medarbetarna trygghet genom ditt mod och din tydliga struktur att hantera energitjuvar och surdegar.

Med workshop i “Chefens svåra samtal” får du öva och bygga en stabil grund inför svåra men nödvändiga samtal. Men du gör det inte genom att lyssna på föreläsningar. Nej, du får handfast träning mot professionella skådespelare som agerar medarbetare. Och du får en vetenskaplig steg-för-stegmodell att ta med inför framtida samtal.

Hur skulle det kännas att vara en attraktiv arbetsgivare som löser personalproblem och släcker konflikter innan de blossar upp? Hur skulle det vara att ha en inövad rutin, så att medarbetarna är tydligt informerade och trygga också inför ett allvarligt samtal?
Eller, vad skulle det innebära för din egen  stress att i förväg ha övat möten med utagerande och provokativa personer?

Så håller du svåra samtal

Vår populära kurs “Chefens svåra samtal” ger dig som chef möjlighet att förstå och hantera besvärliga personer. Du får en tydlig modell vi vet kan behövas för att hålla rak kurs så känslorna inte tar över.

Kursen ges som internkurs hos er. Efter en konkret teorigenomgång får du öva mot professionella skådespelare som agerar medarbetare. Efteråt får du personlig feedback, något som ger insikt i hur du själv både påverkar och påverkas av en stämning, en konflikt eller av en ”dramaking” eller “dramaqueen”.

Det svåra samtalet

Kursen bygger på etablerad teori utvecklad vid Göteborgs Universitet och på Transaktionsanalys, TA, som är en modell för organisationsutveckling. Men framför allt utvecklas du genom övning, i specialskrivna rollspel baserade på era, deltagarnas önskemål. Det är situationer du känner igen, kanske behöver träna på för att bli en konstruktiv samtalsledare och konfliktlösare. Från workshopen får du med dig personlig feedback från våra erfarna pedagoger, input från kollegor och konkreta verktyg. Allt detta blir värdefulla erfarenheter att använda för kommande samtal i ditt arbete och för din fortsatta utveckling som ledare.

Vad våra kunder säger

En utbildning som höll oss alerta från första till sista minut – vi är verkligen nöjda!

Mölndals stad

Annika Nyberg, Förvaltningschef

Är du redo att träna allvarliga samtal för att få tid, arbetsro och fokus till annat?

Kursen i svåra samtal är för chefer som vill ...

Skapa nätverk

Vill träna knepiga samtal i trygghet för att tillsammans lära och utvecklas med chefskollegor från samma organisation, t.ex olika förvaltningschefer.

Hantera energitjuvar

Lösa problem och hantera energitjuvar på ett konstruktivt sätt för att få mer tid, arbetsro och fokus över till operativt arbete?

Agera! Inte prokrastinera.

Våga agera omedelbart, istället för att vänta för länge med “jobbiga samtal”.

Skippa mail eller SMS-trådar

Träna att hantera problem face to face istället för att skicka mail, vilket egentligen tar längre tid och banar väg för missförstånd.

Ge allvarlig kritik

Bli rakare i vissa situationer? Men som barn av “Mellanmjölkens land” kanske du tror att du är konflikträdd? Är det något du vill ändra på?

Hantera svåra personer - men är ny som ny chef

Vill du växa i rollen som en säker och modig ledare och ge en positiv och verklig effekt inom organisationen.

Prova inte passivt lyssna

På ett kreativt och nytänkande sätt vill träna och lära att lösa svåra samtal.

Låter detta som något för dig? Då är vår kurs i svåra samtal perfekt för dig.

Kursen vänder sig till:

Vill du skräddarsy träning i svåra samtal för din organisation?

Efter Frid & Freuds kurs i svåra samtal kommer du och dina kollegor att:

Behålla lugnet

Du ska känna dig trygg i bemötandet av oväntade situationer och konflikter i verkligheten.

Ha struktur och verktyg

Tackla surdegar och besvärliga personer med större lätthet och framgång.

Förstå dig själv

Förstå hur du själv påverkas av spänningar och pressade situationer. Kort sagt minska eventuell stress.

Gå från chef till att vara ledare

Bli ett tryggt föredöme. Lära dig att hantera triggers på ett konstruktivt och skickligt sätt. Konstruktiva och framgångsrika samtal ger större arbetsglädje, bättre fokus och stora tids- och pengavinster för organisationen i sin helhet.

Vill du träna dig hantera besvärliga personer eller situationer?

Kontakta Frid & Freud

Intresserad av Chefens svåra samtal?

Roligt att du vill veta mer! Kontakta oss via formuläret så hörs vi snarast.

Intresseanmälan till Chefens svåra samtal