ledarskap

Hållbart ledarskap

– inspirerat av teater och psykologi Kom med på en tvåtimmars resa, långt bortom den vanliga föreläsningen med powerpoint. Här blir det exempel ur världsdramatiken och från psykologin om ledarskap i organisationer. Du får öva dig i konsten att lösa knutar, stärka gruppen och se jobbet som en social scen. Vad gjorde till exempel Karlsson i Strindbergs Hemsöborna för fel när han skulle leda arbetet med att modernisera jordbruket på skärgårdsön? Vilka informella ledare driver Macbeth att ta fel beslut i Shakespeares pjäs? Vilka omedvetna fällor gillrar vi människor lätt åt varandra när småtjafs övergår till personkonflikter?

Detta är mer än en vanlig föreläsning, det är en workshop lämplig för temadagen eller chefsfrukosten, på temat den hållbara arbetsplatsen. Du kommer att få konkreta tips, trix och beprövade metoder för att få en arbetsgrupp att utvecklas, trivas ihop och bli en social scen där alla, precis som i en teaterensemble tar ansvar för sin roll.

Föreläsningar i all ära. Men bara handfast träning utanför boxen kan ge insikter och upplevelser för livet.

Ledarskap och kommunikation

Genom en konkret teori som omedelbart provas i övningar, kommer du att bättre förstå och hantera surdegar och besvärliga personer. Du tar med dig insikten om hur du själv både påverkar och påverkas av en stämning eller ett ”spel”. På så vis får du redskap att själv utveckla ett hållbart och modigt ledarskap.

Med denna workshop kommer du utveckla förmågan att skapa och sprida:

  • Mod – modet att ge och ta konstruktiv kritik, erkänna egna misstag, lösa konflikter och våga uttrycka känslor. Allt för att bli en lärande organisation.
  • Vilja till förändring och entusiasm – lär dig och dina medarbetare att hantera situationer på ett nytt och mer konstruktivt sätt som på så vis motiverar till handling och förändring.
  • Glädje och engagemang – bättre kommunikation leder till bättre relationer och därmed också större arbetsglädje och engagemang.
  • Motivation – lusten att testa något nytt ökar när du vet HUR du ska bära dig åt.

Efter denna kurs i hållbart ledarskap kommer du att:

  • Skapa en attraktiv och därigenom hållbar arbetsplats.
  • Underlätta ett kreativt och nyskapande klimat för medarbetare som själva tar initiativ.

Kursens effekt på arbetsplatsen i sin helhet:

Ett hållbart ledarskap banar vägen för ett kreativt och nytänkande klimat som skapar större arbetsglädje och handlingskraft bland medarbetare.

Denna kurs är det perfekta valet för:

Dig som arbetar med ledarskap i organisationer, såsom kommuner, företag, revisionsbyråer, skolor eller branschorganisationer och för dig som vill införa ett hållbart ledarskap som bidrar till ett glädjefyllt och utvecklade klimat för medarbetare.

upplägg

2,5 timmars workshop, gärna chefsfrukost eller del av temadag.

pris

14.900 kr ex moms

Till priset tillkommer moms och eventuella resekostnader.

Är du redo att hantera situationer på ett lösningsfokuserat och mer effektivt sätt?


JA, JAG ÄR REDO!

FRID & FREUD

Kreativa kurser i kommunikation.

Fånga lyssnaren med retorik och teaterns tekniker.


KONTAKTA OSS

+46 70 820 10 08

lasse (at) fridfreud.se


Facebook


Linkedin

Frid & Freud AB